Wil je ons helpen?


Na meer dan drie jaar bestaat MinderMensen.be uit twee vrijwilligers die de website en de Facebook-groep beheren. Dit jaar willen we nieuwe vrijwilligers aantrekken die samen met ons verder willen bouwen aan een volwaardige ‘overbevolkingsvereniging’. Momenteel zijn we vooral op zoek naar mensen die ons willen helpen met het beheren van de nieuwe website en onze sociale media accounts. Hieronder een korte omschrijving van wat dat concreet zou betekenen.

  • Sociale media vrijwilliger. Door regelmatig te reageren en zelf berichten te plaatsen hebben we ondertussen meer dan 1000 volgers aangetrokken. Het beheer van de Facebook-groep loopt goed maar we zouden graag ook aanwezig willen zijn op Twitter en Instagram. Als Twitter of Instagram vrijwilliger zou je zelf het account van MinderMensen beheren en (al dan niet in overleg met ons) af en toe reacties en berichten plaatsen die overeenkomen met onze visie en waarden.
  • Nieuwsbrief en -berichten vrijwilliger. Op de nieuwe website kunnen bezoekers zich inschrijven voor een nieuwsbrief. Als nieuwsbrief-vrijwilliger zou je zelf de nieuwsbrief-inschrijvingen beheren en de nieuwsbrief opstellen en versturen. De inhoud moet je zelf niet schrijven, het is een kwestie van verzamelen en opmaken van de nieuwsbrief met de hulp van een nieuwsbrief-programma. De nieuwsbrief zal vooral bestaan uit de nieuwsberichten die we vinden in de media en die we via sociale media delen. Je helpt ons ook met het plaatsen van nieuwsberichten op onze website.

Zeggen deze zaken je iets? Of misschien heb je zelf een eigen voorstel? Laat het ons maar weten! We denken er bijvoorbeeld aan om later in het jaar een webwinkel te starten (voor promotiemateriaal) en om een vzw op te richten. We zijn ook in gesprek met gelijkaardige initiatieven uit andere Europese landen om een Europese koepelorganisatie op te richten. Als je interesse hebt of meer wil weten laat ons dan iets weten via het contactformulier. Zo kunnen we kennismaken met elkaar en kunnen we je meer uitleg geven over het MinderMensen initiatief en de mogelijkheden.