Het boek over overbevolking

Wat is overbevolking? Is de wereld wel overbevolkt? Is overconsumptie niet het probleem? Wat met onze pensioenen? En wat kunnen we eraan doen? Door het ontbreken van een kritisch debat rond het onderwerp van overbevolking doen heel wat misverstanden de ronde. Spijtig, want de gevolgen van overbevolking zijn verregaand en omdat de symptomen van overbevolking steeds duidelijker worden wordt het onderwerp relevanter dan ooit.

Dit boek wil het taboe rond het onderwerp doorbreken door de vele misverstanden te ontkrachten en door te wijzen op de vele voordelen van een wereld met minder mensen. Een duurzame wereld met veel meer natuurruimte en een hogere levenskwaliteit voor iedereen: het is mogelijk, tenminste als we het onderwerp een kans geven. Maar naast een boek dat probeert te overtuigen, is het ook een perfecte inleiding tot het onderwerp van overbevolking. Het boek is toegankelijk geschreven maar bevat ook voldoende inhoud die de meer ingewijde in het onderwerp weet te boeien. Een ‘must read’ voor diegenen die het goed voorhebben met de mens en de natuur en die ‘buiten het kadertje’ durven denken.

Titel: We zijn met te veel
Ondertitel: Een pleidooi voor een herbergzame wereld
Auteur: Fons Jena
Uitgever: Uitgeverij Eburon
Aantal bladzijden: 270
Formaat: 16 x 24 cm (paperback)
Winkelprijs: 24,50 euro (incl. BTW)
ISBN: 978-94-6301-357-4
Datum publicatie: oktober 2021

Je boek bestellen

Je kan hier het boek bestellen door het formulier in te vullen en te versturen. Zodra je het bedrag hebt overgeschreven zal je boek verstuurd worden met de post (enkel binnen België). Gebruik volgende overschrijvingsgegevens:

Rekeningnummer: BE22 0014 4260 8147
Op naam van: Fons Jena
Bedrag: 27 euro per exemplaar (incl. BTW en verzendingskosten)
Vrije mededeling: je voornaam en achternaam gevolgd door ‘boek’.

Het boek is ook beschikbaar via je lokale boekenwinkel. Bij de Standaard Boekhandel betaal je 2,99 euro verzendingskosten en als je bestelling meer is dan 25 euro is je verzending gratis (je kan het boek ook steeds afhalen bij je lokale Standaard Boekhandel, dan zijn er geen verzendingskosten). In Nederland kan je het boek bestellen aan winkelprijs en met gratis verzending via de webwinkel van de uitgever Eburon. Ook via bol.com kan je het boek bestellen.

Ben je zelf een boekhandelaar en wil je dit boek verkopen in je winkel? Neem dan contact op met de auteur met onderstaand contactformulier.

  Contactgegevens:

  Verzendadres:

  Aantal exemplaren:

  Over de auteur

  Fons Jena, geboren te Leuven in 1989 en woonachtig te Overijse, is van opleiding industrieel ingenieur en werkt sinds 2018 als milieuambtenaar in een Vlaams-Brabantse gemeente (hij gebruikt liever de term ‘gemeentelijke overbevolkingsmanager’). In 2021 richtte hij de vereniging MinderMensen vzw op met als doel het thema van overbevolking op de sociale en politieke agenda te zetten in Vlaanderen. Naast overbevolking heeft hij een sterke interesse in ecologie en filosofie (als hij kon teruggaan in de tijd zou hij waarschijnlijk wijsbegeerte gestudeerd hebben). Dit is zijn eerste boek, maar als het van hem afhangt niet zijn laatste.

  De auteur is steeds beschikbaar om gratis een lezing te komen geven voor je publiek, zowel over het boek als over het onderwerp van overbevolking. Je kan hem ook helpen met de promotie van het boek door deze afbeelding te delen met je contacten en op sociale media, of door gratis gedrukte flyers en affiches aan te vragen. Als je een recensie wil schrijven voor een tijdschrift of website dan krijg je een gratis exemplaar.

  “De groeizucht van de mens en de voortdurende concurrentiestrijd tussen samenlevingen en individuen zullen niet enkel de aarde uitputten maar ook de menselijke ziel.”

  Contactformulier

  Neem contact op met de auteur.